Elförzinkning

Denna behandling som utförs främst på ståldetaljer, men det går även i många fall att belägga rostfritt och mässingsdetaljer.

Elförzinkning ger en dekorativ yta i kombination med ett gott korrosionsskydd, vi ytbehandlar allt ifrån robotdelar till detaljer inom bilindustrin.

Mindre detaljer, t.ex. skruvar, muttrar, brickor, spik samt annat massgods behandlas i trummor, större detaljer hängs däremot upp på speciella upphängnings anordningar.

Dessa ställningar har vi i många olika utföranden ,så vi klarar av även de mest avancerade bitarna.

Normala skikttjocklekar är 5-25 my, i vissa fall har kunden önskemål om ett mer exakt zinklager, vid sådana fall har vi egna kontroller med så kallade ”my-mätare”, där vi under och efter körningen av godset kontrollerar tjockleken tills det blir det rätta.

Elförzinkade detaljer passiveras så gott som alltid i någon form av passiveringsbad, för att ge skydd mot s.k. vitblemma (zinken oxiderar).

Beroende på passiveringsbadens sammansättning kan man få olika färg på zinkskikten. Vi har blå (blank) och gul passivering.

Vi använder även en sealer/aquares(bildar en tunn plasthinna) i vår produktion ,detta ger ytterligare ett lager med rostskydd på godset, sealern används till gulpassiveringen, då den stannar av färgningsprocessen av den gula färgningen ,men givetvis kan det blåpassiverade detaljer doppas i också ,då denna är helt färglös så påverkas inte lystern och glansen märkbart.

Kapacitet:  1400 mm x  1000 mm x  400 mm

Minidebitering per order: 700 kr

Maxvikt: 100 Kg

Kontakt:   Matti Joutsen  Tel. 076 – 133 12 93

E-post: matti@galfa.se